Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Dikkatine

Yayınlanma Tarihi: 22/05/2020

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültemizin Sevgili Öğrencileri,

2019-2020 Bahar yarıyıl ve dönem sonu sınavlarının yüz yüze yapılmayacağını belirten 11 Mayıs 2020 tarihli YÖK Yürütme Kurulu kararı sonrasında, Rektörlüğümüz konunun değerlendirildiğini ve ilgili çalışmalara başlandığını bildiren duyuruyu sizlerle paylaşmıştı.

Tüm üniversiteleri ve tıp fakültelerinin son sınıf intörn hekimler hariç tüm öğrencilerini kapsayan bu karar doğrultusunda, sadece teorik derslerin uzaktan öğretim yoluyla verilmeye devam edildiği eğitim dönemimiz en geç 12 Haziran 2020 tarihinde tamamlanacaktır.

Yine bu süreçte, 1.-3. sınıf öğrencilerimizin ders kurullarının programında bulunan uygulamalı dersler için ise, uygulama (pratik) yerine geçerli olmayacak ancak ileride gerçekleştirileceği düşünülen bu uygulamalar için ön hazırlık ve çalışma amacıyla Hocalarınızın hazırladığı dijital dokümanlar sizlerle asenkron olarak paylaşılmıştı.

Klinik stajlar dönemi için 2019-2020 Akademik yılı ve 1.-3. sınıflar için Bahar yarıyılı başlangıcında açıklanmış akademik takvimlerimizde yer alan tüm sınav tarihleri yürürlükten kalkmış durumda olduğundan, Mart 2020 içinde alınmış kararlar doğrultusunda halen yürüyen ve yukarıda özetlenen eğitim faaliyetimizin yanı sıra özellikle sınavların da yer alacağı ek akademik takvimi merakla beklediğinizi biliyoruz. Bir önceki duyurumuzda da belirttiğimiz gibi bu zor koşullarda, Fakültemizin kurul ve komisyonları bu yöndeki çalışmalarını sizler için en verimli olacak şekilde sürdürüyorlar. Ek akademik takvimimiz 12 Haziran 2020 tarihine kadar Üniversitemiz Senatosunun onayından geçer geçmez resmileşmiş ve sizlerle paylaşılmış olacaktır.

15 Haziran 2020’de başlaması planlanan taslak takvimde, 1.-5. sınıf öğrencilerimiz için planlanmış 2019-2020 Bahar yarıyılının eksik kalan uygulamalı derslerinin bir bölümünün uzaktan eğitim yoluyla yürütülmesi ve UÇEP çerçevesinde gerekli olan program kazanımlarına yönelik bir bölüm uygulamanın, bir sonraki akademik yıl içinde tamamlanabilmesine olanak sağlayacak bazı düzenlemeler üzerinde çalışılmaktadır. Diğer yandan, şu anki koşullar devam ettiği sürece ara sınav, final ve bütünleme sınavlarının en erken Temmuz ayı itibariyle uygun aralıklarla yapılması öngörülmektedir. Bu bağlamda, olası endişelerinizi giderme adına, açıklanacak takvimde yer alacak sınavlarınıza hazırlanabilmeniz için yeterli sürelerin bulunacağını bilmenizi ister, yine de şimdiden konu tekrarlarınızı planlamanızı öneririz.

Sizleri özledik ancak göründüğü kadarıyla bir süre daha bu özlemimiz sürecek. Öncelikli arzumuz bugünleri sağlıklı bir şekilde geçirmeniz, bununla birlikte eğitiminizi mağduriyet ya da kurallar ve yasalar çerçevesinde kazanımlarınız açısından nitelik kaybı yaşamadan sürdürebilmenizdir.

Bu olağanüstü süreçte alışılmışın dışında geçireceğiniz Bayram günlerinde de pandemi önlemlerine hem sorumlu bir toplum bireyi hem de birer hekim adayı olarak tam olarak uyacağınızdan Hocalarınız olarak şüphe duymuyoruz. Bayramınızı sağlık ve huzur içinde geçirmenizi diliyoruz.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı