2025-2026 Akademik Yılı Sağlık Bilimleri Fakültesi Programlarına Yeni Kayıt Yaptıran 1. Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine;
Üniversitemize kayıt yaptıran 1. sınıf Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, 2 dönemlik Temel İngilizce dersleri (ENG101 ve ENG102) için İngilizce Düzey Belirleme ve Muafiyet Sınavına (DBMS) katılacaklardır.
23 Eylül 2025, Salı yapılacak olan sınavla ilgili detaylar aşağıda yer almaktadır.
| Program Adı | Sınav Saati | Sınav Salonu |
| Beslenme ve Diyetetik | 13:30 | Derslik 106 (1. Kat) |
| Fizyoterapi ve Rehabilitasyon | 15:30 | Derslik 107 (1. Kat) |
| Hemşirelik | 8:30 | Derslik 10/11 |
- Sınavdan 75 ve üzeri başarı notu alan öğrenciler 2 dönemlik Temel İngilizce derslerinden muaf olurlar ve almış oldukları not bu derslerin başarı notu yerine geçer, genel not ortalamasına etki eder.
- Sınavdan muaf olamayan öğrenciler Temel İngilizce derslerinde kendilerine uygun düzeydeki şubelere ayrılırlar.
- Sınava girmeyen öğrenciler, İngilizce eğitimine en alt düzeyden başlayacaklardır.
- Öğrenciler, sınav sonuçlarını ve hangi şubede olacaklarını 26 Eylül 2025, Cuma Ortak Dersler Bölümü (2. Kat) panolarından öğrenebilirler.
- Kayıt esnasında size teslim edilen öğrenci kimlik kartlarınızı sınavda yanınızda bulundurmanız zorunludur.
* Öğrencilerin Düzey Belirleme ve Muafiyet sınavına bir akademik yıl içerisinde sadece bir kere girme hakkı vardır.



