Sıkça Sorulan Sorular

Yayınlanma Tarihi: 05/09/2019
  • Gideceğim kurumun anlaşmalı olması şart mı?

İdari Personel Eğitim Alma Hareketliliğinde gidilecek olan kurumun üniversite olması şartı yoktur, ayrıca gidilen yer üniversite ise üniversitemiz ile ikili anlaşmasının bulunması zorunlu değildir. Fakat personelin gittiği kurumun kendi işi ile ilgili olması beklenmektedir.

• Ödemede kesinti yapılır mı?

Hareketliliğe katılımı kanıtlayan belgelerin teslim edilmemesi durumunda (katılım sertifikası gibi) hareketlilik geçersiz sayılır ve personele hibe ödenmez, başlangıçta ödenen hibe tahsil edilir.

• Hibesiz gidebilmem mümkün mü?

Personel istediği takdirde hibe almaksızın faaliyete katılabilir. Faaliyetten hibesiz faydalanılabilmek için de başvuru yapılması ve başvurunun diğer başvurularla beraber değerlendirmeye tabi tutulması gerekmektedir. Hibesiz personelin farkı, personelin bütçe hesaplamalarına dâhil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır. Hibe alınmaması, personelin seçim sürecine dâhil olmamasına gerekçe değildir.

• Faaliyetim sözleşme bitim süresinden önce başlayıp sonrasında bitebilir mi?

Personel hareketliliği faaliyetleri, Merkezle imzalanan sözleşme bitiş tarihinden sonraya sarkamaz.