Sıkça Sorulan Sorular

• Staj yeri nasıl bulabilirim?

Bu konuda ilk yöntem, okulumuzun partner listesindeki üniversiteleri incelemektir. Partner üniversitelerin öğrencilerimizi kabul etme şansı daha yüksektir. İkinci yöntem, daha önce gidip dönen öğrenciler ile görüşmektir. Daha önce hareketlilikten yararlanmış olan öğrencilerin birinci elden sağladıkları bilgiler ve edindikleri referans ile başvurursanız yine kabul edilme şansınız yüksek olur. Üçüncü yöntem ise bölümünüzün hocaları ile görüşmektir. Hocalarımızın networklerini kullanarak staj yeri bulmanız da olasılık dahilindedir. Son olarak, kendi çabalarınızla, gitmek istediğiniz ülkelerdeki fakülteleri ya da kurumları araştırıp, kendiniz de staj yeri bulabilirsiniz.

• Hibem ne zaman yatar?

Hibe ödemesi, öğrencinin hazırlaması gereken evraklar tamamlandığında resmi yazı ile Mali İşler’e ulaştırılır ve süreç başlatılır. Resmi yazının ulaştığı tarihten itibaren ortalama bir haftada öğrencinin hibesi hesabına yatar.

• Sigorta yaptırmam zorunlu mu?

Evet, Staj için sağlık, kaza ve mesuliyet maddelerini içeren poliçeler kabul edilmekte ve hibe sözleşmesine yazılmak zorundadır.

• Minimum süre dolmadan dönmem mümkün mü?

Staj hareketliliğinde minimum süre olan 2 ay dolmadan dönüldüğü takdirde hareketlilik geçersiz sayılır ve ilk ödeme miktarı olan %80 hibe de geri alınır. Eğer öğrenci mücbir sebep yüzünden geri dönmek zorunda kaldıysa, mücbir sebebini kanıtlayan belge Ulusal Ajans tarafından kabul edildiği takdirde, öğrencinin mücbir sebebi kabul edilir ve kaldığı gün tutarındaki hibe öğrenciden istenmez.