Sıkça Sorulan Sorular

Yayınlanma Tarihi: 05/09/2019
  • Hibem ne zaman yatar?

Hibe ödemesi, öğrencinin hazırlaması gereken evraklar tamamlandığında resmi yazı ile Mali İşler’e ulaştırılır ve süreç başlatılır. Resmi yazının ulaştığı tarihten itibaren ortalama bir haftada öğrencinin hibesi hesabına yatar.

• Sigorta yaptırmam zorunlu mu?

Evet, öğrenim hareketliliğinde sağlık sigortası yaptırmak ve hibe sözleşmesine yazılmak zorundadır.

• Minimum süre dolmadan dönmem mümkün mü?

Öğrenim hareketliliğinde minimum süre olan 3 ay dolmadan dönüldüğü takdirde hareketlilik geçersiz sayılır ve ilk ödeme miktarı olan %80 hibe de geri alınır. Eğer öğrenci mücbir sebep yüzünden geri dönmek zorunda kaldıysa, mücbir sebebini kanıtlayan belge Ulusal Ajans tarafından kabul edildiği takdirde, öğrencinin mücbir sebebi kabul edilir ve kaldığı gün tutarındaki hibe öğrenciden istenmez.

• Karşı okulun kabul belgesi göndermeme riski var mı?

Erasmus Komisyonunca seçilmiş olmanız, kesin olarak hareketliliğe katılacağınızı garantilemez. Küçük de olsa, nominasyonunuzun karşı okul tarafından red edilme riski vardır.