Kampüs Dışı Erişim

"Kampus Dışı Erişim" nedir?

SANKO Üniversitesi mensuplarının (öğrenciler, tam zamanlı öğretim üyeleri ve çalışanlar), Kütüphane elektronik kaynaklarına (veritabanları, süreli yayınlar, e-kitaplar ) kampüs dışından erişimini sağlayan olanaktır.

Neden VPV Sunucu Kullanıyoruz?

Kullandığımız  veritabanlarıyla olan lisans anlaşmamız gereğince, bu kütüphanelere ve veritabanlarına sadece SANKO Üniversitesi'nin sahip olduğu IP numaralarından ulaşılmaktadır. Veritabanlarına SANKO Üniversitesi  dışındaki herhangi bir yerden bağlanmak istenildiğinde bu veritabanları kullanıcı adı ve parola sorgusuyla kullanıcı doğrulamasını sağlamaktadır. SANKO Üniversitesi  içerisinde ise kütüphanelere ve veritabanlarına internet tarayıcısıyla bağlanıldığında kullanıcının IP adresi bu site tarafından kontrol edilmekte ve IP adresi SANKO Üniversitesi'nin geçerli IP adresleri arasında ise kullanıcı adı ve parola sorulmadan kullanıcı doğrulanması sağlanmaktadır. Bu nedenle VPN sunucu kullanıyoruz.

"Kampus Dışı Erişim"den nasıl yararlanabilirim?

Ekteki Forticlient kurulumu ile bu veritabanlarına (SANKO Üniversitesi  dışından) VPN sunucusu üzerinden bağlanabilirsiniz.

VPN Ayarları Nasıl Yapılır?

SANKO Üniversitesi Kütüphanesi veritabanlarına dışarıdan erişim için bilgisayarınıza VPN ara programının (Forticlient ) kurulumunu yapmalısınız.
VPN kurulumunda (Forticlient)  ekteki yönergeleri takip edebilirsiniz.

Dışarıdan Erişim ayarları için tıklayınız.