Kampüs Dışı Erişim

"Kampus Dışı Erişim" nedir?

SANKO Üniversitesi mensuplarının (öğrenciler, tam zamanlı öğretim üyeleri ve çalışanlar), Kütüphane elektronik kaynaklarına (veritabanları, süreli yayınlar, e-kitaplar ) kampüs dışından erişimini sağlayan olanaktır.

Neden Vekil (Proxy) Sunucu Kullanıyoruz?

Kullandığımız  veritabanlarıyla olan lisans anlaşmamız gereğince, bu kütüphanelere ve veritabanlarına sadece SANKO Üniversitesi'nin sahip olduğu IP numaralarından ulaşılmaktadır. Veritabanlarına SANKO Üniversitesi  dışındaki herhangi bir yerden bağlanmak istenildiğinde bu veritabanları kullanıcı adı ve parola sorgusuyla kullanıcı doğrulamasını sağlamaktadır. SANKO Üniversitesi  içerisinde ise kütüphanelere ve veritabanlarına internet tarayıcısıyla bağlanıldığında kullanıcının IP adresi bu site tarafından kontrol edilmekte ve IP adresi SANKO Üniversitesi'nin geçerli IP adresleri arasında ise kullanıcı adı ve parola sorulmadan kullanıcı doğrulanması sağlanmaktadır. Bu nedenle Vekil (Proxy) sunucu kullanıyoruz.

"Kampus Dışı Erişim"den nasıl yararlanabilirim?

Tarayıcınızda yapacağınız bir kaç küçük ayar ile bu veritabanlarına (SANKO Üniversitesi  dışından) proxy sunucusu üzerinden bağlanabilirsiniz.

Proxy Ayarları Nasıl Yapılır?

SANKO Üniversitesi Kütüphanesi veritabanlarına dışırdan erişim için tarayıcınızda proxy tanımlaması yapmalısınız.
Proxy tanımlaması için izleyeceğiniz yol kullandığınız tarayıcıya göre farklılıklar gösterebilir.
Kullandığınız tarayıcıyı aşağıdaki menüden  seçerek adım adım proxy ayarlarının nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

İnternet Explorer Proxy Ayarı
Google Crome Proxy Ayarı