KANMAZ / Mahmut Alper / Dr. Öğr. Üyesi / KBB Anabilim Dalı

1978 Yılında Gaziantep’te doğan Alper Kanmaz ;  ilköğretimini TED Batman Kolejinde, ortaöğretimini Adıyaman Anadolu Lisesinde,lise eğitimini Ankara Fen Lisesi tamamladıktan sonra Tıp Fakültesi ve KBB Uzmanlık eğitimini Ankara Üniversitesinde tamamlamıştır.Uzmanlık eğitimi boyunca yurtiçi ve yurtdışında birçok bilimsel toplantı ve eğitimlere katılmış olup Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci programı kapsamında araştırma görevlisi olarak da yurtdışında çeşitli kliniklerde çalışmıştır.

Meslek hayatı boyunca eğitimine devam edip Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Yöneticiliği Ön Lisansını tamamladıktan sonra ardından Kamu Yönetimi bölümünü bitirip Lisans diplomasını almıştır.

2015-2016 yıllarında Gaziantep Adliyesi Ceza Mahkemeleri Bilirkişi Komisyon Üyeliği yapmıştır.

Ayrıca İşyeri Hekimliği eğitimini de tamamlayıp Çalışma Bakanlığı sınavı sonucunda başarılı olmuştur. Gaziantep ilinde ICONOVA İnşaatı sürecinde çeşitli denetimler yapıp gerekli tedbir önlemlerin alınmasını sağlayarak ve çalışanların işyerinde kontrollerini de yaparak iş kazası olmadan projenin tamamlanmasına katkıda bulunmuştur.

Temel ICH-GCP eğitimi ve ileri düzey ICH-GCP Klinik Uygulamalar eğitimlerini başarıyla tamamlayıp 2016-2017 yılları arasında Abdi İbrahim İlaç Sanayi Medikal Departman Müdürlüğü yapmıştır. Görevi boyunca yüzlerce Tıbbi Tanıtım Mümessiline eğitim verip yetiştirmiş ve Türkiye ve Avrupa ülkelerinde ilaç araştırma ve geliştirme çalışmalarında görev alıp ülkemizde Biyoteknolojik İlaç üretimi için gerekli  girişimlerde ve katkıda bulunmuştur.

2017-2018 yıllarında Gaziantep Çocuk Hastanesi ve Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesinde bir süre çalıştıktan sonra 2019 Şubat ayı itibariyle de Öğretim Üyesi olarak Üniversitemizde göreve başlamıştır.

Fasiyal Plastik Cerrahisi Derneği üyesi olup bu alandaki ilerlemesine katkıda bulunacak kara kalem portre ve kilden heykel çalışmaları ile uğraşmaktadır ve ayrıca pediatrik KBB ile de ilgilenmektedir.

Evli ve Ayza ile Ayaz isminde iki çocuk sahibi olup ileri düzeyde İngilzce, temel düzeyde Almanca ve Arapça bilmektedir.