Beslenme ve Diyetetik Günleri 2

SANKO Üniversitesi’nde II. Beslenme ve Diyetetik Günleri kapsamında “Kanser ve Beslenme Sempozyumu-2019” başladı.

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen sempozyum açılışında bir konuşma yapan Rektör ve Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Güner Dağlı, “Bu sempozyumda çok güzel ve anlamlı bir konuyu ele alacağız. Bilimsel bir ilerlemeyi sağlamanın en önemli faktörlerinden biri de konuya multidisipliner olarak yaklaşmaktır” dedi.

Öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Dağlı,  “Konuya sadece besleme ve diyetetik olarak yaklaştığınızda farklı, bu sempozyumda olduğu gibi farklı disiplinlerin yaklaşımıyla daha farklı değerlendireceksiniz. Bu da sizlerde bazı soruların oluşmasına neden olacaktır. Amacımız öğrencilerimizde bu soru işaretlerinin oluşmasını sağlayarak, sizleri araştırmaya, okumaya, öğrenmeye teşvik etmektir” ifadelerini kullandı.

Beslenmenin kansere olan etkilerinin uzun süredir bilinen bir gerçek olduğunu ve kanser türlerinin bölgesel farklılık gösterdiğini anlatan Prof. Dr. Dağlı, “Bu da beslenme alışkanlığının kanser türleri üzerindeki etkisiyle ilgili olup, iki gün boyunca bu konu detaylı olarak ele alınacak” diye konuştu.