Hemşireler Her Yerde Yaşamınız İçin Var

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencileri, danışmanları Doç. Dr. Arzu Tuna, Yrd. Doç. Dr. Medet Korkmaz ve Laboratuvar Sorumlu Hemşiresi Hatice Güzel ile birlikte hazırladıkları görsel sunumlar, broşürler, videolar ve temel yaşam desteği maketleriyle Gaziantep Doğa Koleji son sınıf öğrencileriyle, Mehmet Uygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yaşlı Bakım Bölümü lise üçüncü sınıflara, Temel Yaşam Desteği Eğitimi verdiler.

Doç. Dr. Arzu Tuna, “Temel Yaşam Desteği, ilkyardımda KPR (Kardiyo Pulmoner Resüsitasyon) yani kalp akciğer canlandırması olarak ele alınmaktadır. Çok sevdiğiniz bir arkadaşınız veya ailenizden biri ilkyardıma ihtiyaç duyarsa, müdahale etmeyi bilmiyorsanız, eliniz ayağınıza dolanacaktır. İşte bu nedenle Temel Yaşam Desteğini bilmek ve uygulamak hayat kurtaracaktır” dedi.