2016-2017 ERASMUS+ Personel Hareketliliği

Erasmus+ programı kapsamında gerçekleştirilecek hareketlilik faaliyetleri için başvurular alınmaya başlamıştır. Personel Hareketliliği programı “Ders Verme Hareketliliği” ve “Eğitim Alma Hareketliliği” olarak 2 şekilde gerçekleşmektedir.

Programdan yararlanmak isteyen personel için merak edilen konular, önemli bilgiler ve tarihler aşağıda yer almaktadır.

Programa Kimler Başvurabilir?

Kurumumuzda tam/yarı zamanlı olarak görev yapmakta olan personel programa başvurabilir. İlk kez katılım ve Yabancı dil bilgisi başvurularda öncelik sağlamaktadır. Eğitim Alma Faaliyetinde idari personel önceliklendirilir.

Asgarî ve Azamî Süreler

Seyahat hariç en az 2 iş günü ve en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir. Ders verme hareketliliğinde bir hafta için en az 8 saat ders verilmesi zorunludur.

Nasıl Başvurulur?

SANKO Üniversitesi web sitesinde bulunan Personel Başvuru Formunu 03 Ocak 2017-18 Ocak 2017 tarihleri arasında teslim eden personel başvuru için ilk adımı atmış olur.

20 Ocak 2017 Cuma günü Saat:14:00’de yapılacak olan Yazılı Yabancı Dil Sınavına sadece belirlenen sürede başvuru yapan personel katılabilir. Başvuru yapmamış personel bir yıl boyunca Erasmus+ Programından yararlanamaz.

Yabancı dil yazılı (Test) sınavından 50 barajını aşmış olan personel 23 Ocak 2017 Pazartesi günü Saat:13:00’de yabancı dil sözlü sınavına katılacaktır.

Programdan Kimler Yararlanabilir?

• Ders Verme Hareketliliği kapsamında Yabancı Dil Belgesi istenmezken, “Eğitim Alma Faaliyeti”nden yararlanmak için Yabancı dil yazılı (test) ve sözlü sınavında ortalama 50 alan tüm personel programdan yararlanma şansına sahiptir
  • Başvuru için gerekli evrakları zamanında teslim etmeyen personel bir yıl boyunca Erasmus+ faaliyetlerinden yararlanamaz.

Bu Yıl Kaç Kişi Programdan Faydalanacak?

Üniversitemizin 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Erasmus+ personel hareketliliği için belirlenen kontenjanlar aşağıdaki şekilde dağıtılmıştır:

Tablo 1: 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Erasmus+ personel kontenjanları.

Personel Ders Verme Hareketliliği 4
Personel Eğitim Alma Hareketliliği 3
TOPLAM 7

* Personel Hareketliliği kontenjanı Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesine ait üç bölüme eşit şekilde dağıtılacak, herhangi bir Fakülte ya da bölümden başvuru olmaması durumunda kontenjan diğer Fakülte ya da bölümlere kaydırılacaktır.

Erasmus+ ile Nerelere Gidebilirim ve Aylık Hibe Miktarları

Personel eğitim alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir ve tam gün eğitim alınan süreleri kapsar. Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek olan gündelik miktarı aşağıdaki tabloda belirtilen tutarlar dikkate alınarak hesaplanır.  Gündelik dışında seyehat giderleri de Erasmus+ tarafından karşılanmaktadır.

Tablo 4. Ülke grupları ve bu ülkelere gidecek personele verilecek günlük hibe miktarları

Hayat pahalılığına göre ülke grupları Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Günlük Hibe Miktarları (Avro)
1. Grup Program Ülkeleri Birleşik Krallıki Danimarka, Hollanda, İrlanda, İsveç. 144
2. Grup Program Ülkeleri Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhriyeti, Finlandiya, Fransa, İtalya, İzlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Lihtenştayn, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Polonya, Romanya, Türkiye*, Yunanistan. 126
3. Grup Program Ülkeleri Almanya, İspanya, Letonya, Makedonya, Malta, Portekiz, Slovak Cumhuriyeti. 108
4. Grup Program Ülkeleri Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Slovenya 90

Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında eğitim almak üzere bir yükseköğretim kurumuna ya da bir işletmeye gidebilmesi mümkündür. Eğitim almak üzere gidilecek işletme yurtdışında bir eğitim merkezi, araştırma merkezi, yükseköğretim kurumu ya da işletme tanımına uyan diğer bir kuruluş olabilir. Özel veya kamuya ait her tür kurum/kuruluş ile sosyal ekonomi dâhil her tür ekonomik faaliyette bulunan girişimde eğitim alınabilir.

Personel istediği takdirde hibe almaksızın da faaliyete katılabilir. Hibesiz başvurular diğer başvurularla beraber değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Erasmus programına katılan engelli yararlanıcılara aldıkları standart hibelerine ek olarak özel ihtiyaçlarına yardımcı olmak üzere ilave hibe verilebilmektedir.

Başvurularınızı Erasmus Kurum Koordinatörü ya da yardımcımlarına iletebilirsiniz.

Yararlı Linkler

Ulusal Ajans Erasmus Tanıtım Videosu

Bu duyuru aşağıdaki belgeler referans alınarak hazırlanmıştır. İlgili durumlarda aşağıdaki sırayla verilen rehberlerde yer alan bilgiler esastır.

Yükseköğretim kurumları için uygulama el kitabı(öğrenci ve personel hareketliliği)

Erasmus Program Rehberi

Erasmus Plus Programme Guide