Türk Dili Bölümü

2/24/2015

Prof. Dr. Şahin Abdullah SIRMALI

Türk Dili Bölümü

1950 Reyhanlı doğumlu. İlk ve orta öğrenimimi Anadolu’nun çeşitli il ve ilçelerinde yaptıktan sonra 1968 yılında Ankara Mustafa Kemal Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Botanik Bölümü'nü kazandı. Aynı fakültenin Zooloji Bölümü’nün de derslerini aldıktan sonra, 1974 yılında Biyolog unvanıyla mezun oldu. Tarım ve veteriner ilaçları firmasının araştırma bölümünde çalışmaya başladı. Daha sonra, aynı firmada Marmara Bölge Müdürü olarak çalışmaya devam etti.

1978'de Bursa Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Kürsüsü'ne asistan olarak girdi.

1980'de Histoloji ve Embriyoloji uzmanı oldu.

1981'de Histoloji ve Embriyoloji bilim doktoru diplomasını aldı.

1983'de yardımcı doçent,

1987'de doçent,

1993'de profesör oldu.

1969'da Türk Hava Kurumu'nda serbest paraşütçü oldu ve paraşüt eğitmenliği yaptı.

1987'de hususi pilot lisansı (PPL) aldı.

1988'de planör pilotu oldu.

21 Kasım 2016 tarihinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı'nda emekli oldu ve aynı gün SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak göreve başladı.

Uluslararası "D" bröveli serbest paraşütçü,

Paraşüt Baş Eğitmen Hakemi,

Evli ve bir kız babasıdır.