Tıpta İnovasyon Buluşmaları-3
11.05.2017

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE ULUSLARARASI KATILIMLI, “İLAÇ VE BİYOTEKNOLOJİDE İNOVASYON KONGRESİ” DÜZENLENDİ

SANKO Üniversitesi tarafından eğitime başlamasının üçüncü yılda, Tıpta İnovasyon Buluşmaları 3” konulu uluslararası katılımlı, kongre düzenlendi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonu’nda “İlaç ve Biyoteknolojide İnovasyon” alt başlığıyla düzenlenen kongre, alanında uluslararası isim yapmış, birbirinden değerli akademisyenleri konuk etti.

Kongrenin açılışında SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Kılıç, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Metin Bayram, SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Polat Eyigün, SANKO Üniversitesi SBF Dekan Vekili Prof. Türkan Pasinlioğlu hazır bulundular.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren, Kongre Başkanı Prof. Dr. Eyüp İlker Saygılı, “Kongremizin açılışını bu yıl üçüncü kez yapmanın gururu, mutluluğu ve heyecanı ile sizlere hoş geldiniz diyorum” sözleriyle konuşmasına başladı.

Prof. Dr. Saygılı, “Dün gerçekleştirdiğimiz, Bilgisayar Destekli İlaç Tasarımı Kursu’nun ardından bugün “üçüncüsünü düzenlediğimiz Tıpta İnovasyon Buluşmaları Kongremize, daha önceki yıllarda olduğu gibi, inovatif çalışmalar yapan yurtiçi ve yurtdışından birbirinden önemli isimleri tıpta inovasyon buluşmaları çatısı altında biraraya getirdik diyerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Akıllara hemen şu soru gelebilir? Neden yeni kurulan bir üniversite ilk yılında uluslararası bir kongre düzenleme gayretine girdi. Çünkü biz bilim insanlarının çizgisi, bilimin şahıs değil memleket meselesi olduğu ve bu meselenin evrensel boyutta ele alınması gerektiği yönündedir. Ve bu çizginin ne kadar doğru olduğu, her yıl katılımcı sayısının artması ile ispatlanmıştır.”

Kongrenin düzenlenmesi sürecinde yalnız olmadıklarını her fırsatta hissettiklerini anımsatan Prof. Dr. Saygılı, “Bizim gibi düşünen bilim insanlarından geçen yıl oluşturduğumuz bilimsel kurullar ile kongremizi uluslararası boyuta taşıdık. Ayrıca bu yıl ilk kez sunumların sonunda, en iyilerini ödüllendirme kararı aldık” şeklinde konuştu.

“Nice kongrelerde buluşmak dileğiyle” diyen Prof. Dr. Saygılı, konuşmasını kongrede emeğe geçen herkese teşekkür ederek sonlandırdı.

PROF. DR. GÜNER DAĞLI

SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı, “Bölgemiz dinlerin, medeniyetlerin, insanlığın doğduğu yerdir. Bu bölgenin de en güzel şehri Gaziantep’te tüm misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyorum dedi.

SANKO Üniversitesi Tıpta İnovasyon Buluşmaları 4 için çalışmalara şimdiden başladıklarını kaydeden Prof. Dr. Dağlı, “Bizler kaliteli eğitim veren bilim ışığında Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda, verimli olmak için çıktığımız yolda sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu yolda ilerlerken vakfımızın ve mütevelli heyetimizin desteğini her zaman yakından hissediyoruz. Bu nedenle mütevelli heyetimize ve bu düzenlemede emeği geçen tüm ekibime çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ABDULKADİR KONUKOĞLU

SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise Abdulkadir Konukoğlu, bu tür organizasyonların sağlık sektörünün gelişimi açısından büyük önemi olduğu olduğuna vurgu yaptı.

Konukoğlu, “Biz sanayide makine alanında inovasyon yaparken, sizler de ilaç alanında inovasyon gerçekleştirmektesiniz. SANKO Üniversitesi’ni kurma nedenimiz, üniversiteyi kurmamızın ana nedenlerinden biri de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sunulan sağlık hizmetini daha yukarılara taşımaktır” dedi.

Konukoğlu, sağlık hizmeti sunumu yanında halkı daha da bilinçlendirmek amacıyla eğitimler vererek Gaziantep’in daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini ifade ederek, “Bu sosyal sorumluluğu yerine getirmek amacıyla bu üniversiteyi kurduk. Şu an Türkiye birçok üniversite mevcut. Üniversitelerin çok olması ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında büyük bir öneme sahiptir Bize gösterdiğiniz ilgiye alakaya ve hocalarımın desteğine teşekkür ederim. Ana gaye Türkiye’de ilk 10 a girmek. Hepimiz için iyi bir kongre olmasını dilerim” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kongreni bilimsel kısmına geçildi. Kongre 13 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek.