Kanser Tedavisine Yeni Bir Bakış
06.03.2017

Dr. Mustafa Diken

2004 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden mezun oldu. Doktora eğitimini Almanya’da bulunan Johannes Gutenberg Üniversitesinde immünoloji alanında tamamladı. Şu an TRON Enstitüsü’nün İmmünoterapi Geliştirme Departmanı’nın eş başkanlığını yapmaktadır.

Bilimsel ilgi alanları arasında kanser tedavisinde bağışıklık sisteminin tümör üzerindeki etkilerinin araştırılması  ve RNA bazlı kanser aşıları   bulunmakla beraber, kanser aşılarının klinik öncesi test edilmesi için yöntemler geliştirilmesi üzerine de çalışmaları devam etmektedir.

Kanser immünoterapisi üzerine birçok yayını ve patenti bulunan Dr. Mustafa Diken aynı zamanda kar amacı gütmeyen Kanser İmmünoterapisi Derneği’nin bilimsel sekretaryalığını da üstlenmektedir.

Yer: Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonu (R Katı)
Tarih: 25 Mart 2017
Saat: 10:00 - 12:00